Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 13°C Polojasno

Topolánkovy výdaje jsou horentní. Kde na to bere?

Topolánkovy výdaje jsou horentní. Kde na to bere?
zdroj: Mediafax

Mirek Topolánek zřejmě dříve jako politik přiznával menší příjmy, než jaké ve skutečnosti měl. Přestože se finančně vypořádal se svou bývalou manželkou Pavlou, a vypadalo to, že již žádné peníze nemá našetřeny, rozhazuje, kde se dá.

Pochybnosti o majetkových poměrech expremiéra a někdejšího šéfa ODS Topolánka vyvstaly hlavně v souvislosti s jeho ostře sledovaným rozvodem s bývalou ženou Pavlou, který proběhl letos 23. února. Topolánková měla dostat téměř vše, Topolánek nic.

Zatímco Pavla Topolánková nedávnou koupila novou nemovitost - chatu v hodnotě dva a půl milionu korun, kterou přidala k bytu na pražských Hradčanech a chatě v Čeladné, a navíc dostala od manžela v hotovosti i 1,8 miliónu korun, Topolánek opět odjel na dovolenou do Toskánska.

Pronájem této vily stojí přitom 750 tisíc měsíčně. Podle předpokladů ale měl být expremiér spíše  za chudáka, neboť se po jeho rozvodu zdálo, že je od exmanželky oškubaný jako slepice. Jenže asi není.

Navíc si totiž Topolánek s novomanželkou Lucií Talmanovou platí ještě drahý pronájem bytu v centru Prahy, kde se běžně nájmy šplhají do desetitisíců, exmanželce platí zbytek hypotéky na byt na Hradčanech a synovi Tomášovi z prvního manželství proplácí i nákladná studia v USA. Kde ale na to Topolánek bere?

Celý článek na ParlamentniListy.cz