Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Topkařka Pecková uzemnila sněmovnu: Důchodci jsou prý na strádání zvyklí

Topkařka Pecková uzemnila sněmovnu: Důchodci jsou prý na strádání zvyklí
zdroj: Mediafax

Vláda si může mnout ruce. Koaličním poslancům se v pátek podařilo schválit v prvním čtení návrh zákona na snížení valorizace důchodů pro příští tři roky. Zpravodajka zákona Gabriela Pecková z TOP 09 vyvolala pozdvižení, když ve svém vystoupení uvedla, že se důchodci přizpůsobí, protože vyrůstali za války a život prožili v režimu, který jim žádné zbohatnutí nedovolil.

Členka výboru pro sociální politiku Dagmar Pecková způsobila v pátek ve sněmovně velký rozruch, když vystoupila jako zpravodajka vládního návrhu zákona, v němž jde o snížení valorizace důchodů v následujících třech letech. „Úsporná opatření pocítí v tomto případě ve svých peněženkách senioři, ale oni se tomu přizpůsobí. Mnozí se narodili za války a svůj život prožili v režimu, který jim žádné extra zbohatnutí nedovolil,“ uvedla Pecková před poslanci doslova.

Přestože tvrdila, že se seniory pracuje celý život, nevypadalo to, že by pro ně měla příliš pochopení. Nevylepšila to ani tehdy, když vyzývala k naplnění duše seniorů. „Tato vláda, bohužel, v tuto chvíli za daných podmínek neumí dostatečně naplnit peněženky seniorů. Ale co bychom měli umět všichni – naplnit jejich duši,“ perlila dál ve svém vystoupení před poslanci Dagmar Pecková.

Buď je fanatička, nebo jí nedochází, co říká

Nelze se proto divit, že především opoziční poslance její slova pořádně naštvala. „Tato poslankyně je za TOP 09, a ta se čím dál víc projevuje jako povýšená a bezcitná strana. Je to tedy buď fanatická dcera své strany nebo je poněkud hloupější a nedochází jí, co vlastně říká. Kalousek na ni může být hrdý,“ prohlašuje stínový ministr zdravotnictví ČSSD David Rath.