Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Temné zákulisí: Kdo tráví chvíle s Peake? Manžel prý ne

Temné zákulisí: Kdo tráví chvíle s Peake? Manžel prý ne
Karolína Peake | zdroj: Isifa.com

ParlamentníListy.cz po materiálu o ztroskotaných ambicích Karolíny Peake obdržely další svědectví o této političce. Na povrch vyplynulo především jedno jméno - jejího asistenta, nedostudovaného pětadvacetiletého Pavla Kotrby.

Co se v této souvislosti všeobecně ví? Především fakt, že Peake Kotrbu v únoru dosadila do dozorčí rady státního podniku Budvar, kde tehdy nahradil podnikatele Jiřího Lexu z Věcí veřejných.

"Chci se proto touto formou dotázat, jaká je odborná způsobilost stále ještě studenta vysoké školy Pavla Kotrby pro takto vysokou pozici v jedné z nejdůležitějších státních firem? Jako stínového ministra zemědělství a venkova ČSSD mě pak také pochopitelně zajímá jeho přehled a zkušenosti v oboru zemědělství, potravinářství a hlavně pivovarnictví v situaci, kdy má jako člen dozorčí rady Budějovického Budvaru kontrolovat a dohlížet na činnost vedení tohoto podniku?" napsal v té souvislosti Michal Hašek.

Jaký je stav nyní? "Na základě toho, že jsme se dlouhodobě společně věnovali problematice ochranných známek Národního podniku Budějovický Budvar," komentovala pro ParlamentníListy.cz sama Karolína Peake.

Byl tady, tam i tam

V kuloárech se hovoří o tom, že s dosazením neznámého laika Pavla Kotrby měl problém i někdejší premiér Nečas. Na tom, kdo Peake s jeho dosazením pomohl, se kuloáry shodnuly. Byl to exministr zemědělství Petr Bendl. Ten se k tématu nevyjádřil.

Jak Karolína Peake pro PL doplnila, Kotrba není za funkci nikterak honorován. O penězích ovšem tento politicky orientovaný mladík, který byl již v TOP 09, u Věcí veřejných anebo Občanů.cz jistě stojí.

Z mnoha svědectví, a to především ze strany LIDEM, Věcí veřejných, ale také z Úřadu vlády se Kotrba o finanční stránku stará často. "Jeho typickým vyjádřením bylo, že když je mladý, musí být tvrdý, aby získal moc a vliv," řekla ParlamentnímListům.cz jedna z jeho bývalých kolegyň. "Jinak je to extrémně zlý člověk," dodala.

Kde se vzal? "Zřejmě si ho přitáhnul Bárta na inzerát, stejně jako Kočí a další, tehdy to řešil Pepa Dobeš," uvedl náš zdroj z VV, který si nepřál být jmenován. "Víte co, s ním se nikdy nikdo nepřátelil. Byl velmi uzavřený a neustále u Peake,"  doplnil.

Vít Bárta, předseda VV, naší redakci řekl, že Kotrba nosil Peake kafe a asi v tom pokračuje i nyní, víc ho prý nezná.

"Za Kotrbovy mimikry by se nemusel stydět ani chameleon. Začínal u lidovců jako poslanecký asistent Pavla Severy, což je dnešní tajemník TOP 09 a velmi blízký spojenec pana Kalouska a také přítel bývalého náměstka na obraně Jaroslava Kopřivy. Když nepravověrní lidovci převlékli kabát na TOP 09, převlékl jej i Kotrba," napsal web VítBárta.cz. V TOP 09 si na Kotrbu nikdo nevzpomíná, u Občanů.cz rovněž.

Zdroje: