Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 13°C Polojasno

Slovenský deník prorokuje zánik české vládě

Slovenský deník prorokuje zánik české vládě
zdroj: Mediafax

Média na Slovensku komentují složité vztahy v české vládní koalici. Kabinet Petra Nečase (ODS) se prý rozpadne kvůli Věcem veřejným. Slovenský deník SME poukazuje na informace, že strana vznikla za účelem "dojit" peníze z veřejných zakázek.

VV jsou populistickou sociální pojistkou

VV jsou údajně stále závislejší na populismu. To se projevuje na jejich stále častějších výhradách k reformám. Jedná s o logický důsledek toho, že pro VV je politika nástrojem na získání hlas a poté i na získání peněz.

Vláda už nebude schopná prosadit žádnou důležitou reformu, což údajně vyplývá z prohlášení staronové „loutky" Radka Johna, že VV budou „sociální pojistkou" proti nelidským reformám.

ČTK připomíná, že Věci veřejné připomínají Slovákům stranu Obyčejní lidé. I slovenská koalice je v situaci, kdy nemůže pokračovat bez podpory této strany. Zároveň ale nemůže pokračovat ani společně s ní.

Na Slovensku se stejně jako VV chová hnutí Obyčejní lidé

Matovičovci jsou rovněž podnikem jednoho muže (multimilionáře Igora Matoviče), spíše pákou na prosazování nápadů a popularity jednoho milionáře než politickou stranou s jakýmkoliv programem. Z toho vyplývá jejich mimořádná a zákonitá náchylnost k populismu a sabotování činnosti vlastní vlády, napsat list SME.

Zdroje: