Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Oblačno

Škoda, že Kalousek nehodil i šavli, smějí se politici ministrově opilosti

Škoda, že Kalousek nehodil i šavli, smějí se politici ministrově opilosti
Miroslav Kalousek | zdroj: isifa/MAFRA/Tomáš Krist

Po internetu se šíří rozhovor s ministrem financí Miroslavem Kalouskem, při němž poněkud špatně artikuloval, což nahrálo spekulacím, že byl pod vlivem alkoholu. Politici jeho chování odsoudili.

Kalousek v pátek přiznal, že byl při svém čtvrtečním vystoupení v médiích, po kterém se spekulovalo, že byl opilý, skutečně pod vlivem alkoholu. V rozhovoru pro server Lidovky.cz Kalousek řekl, že si dal dvě skleničky. „Po pracovní době jsem si dal dva panáky, byť připouštím, že ministři žádnou pracovní dobu mít nemají, a totálně mě to odbouralo. Mrzí mě to, ale nebudu se vymlouvat na nic jiného,“ dodal Kalousek. Před tím totiž uváděl jako příčinu „únavu“.

Viróza

Ministr ve čtvrtek v podvečer hovořil v přímém vstupu pro Radiožurnál o povodních a bylo mu velmi špatně rozumět. Po internetu se pak začala šířit nahrávka s komentářem, že měl Kalousek virózu, podobně jako prezident Miloš Zeman u korunovačních klenotů ve svatovítské katedrále. Tehdy se Kalousek Zemanovi vysmíval, že byl rád, že ke korunovačnímu meči nepřibyla i šavle. Jindy zase premiér Petr Nečas uvedl, že Zeman a Kalousek jsou politici, kteří nejčastěji trpí virózou.

ParlamentníListy.cz ještě před Kalouskovým vyjádřením, kde se k požití lihovin přiznal, oslovily politiky, co si o jeho rozhovoru myslí a zda jeho stav odhadují spíše na alkohol, nebo virózu.


Zdroje: