Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Šéf Zemanovců poděkoval Johnovi a poslal ho "šmírovat" zpět na Novu

Šéf Zemanovců poděkoval Johnovi a poslal ho "šmírovat" zpět na Novu
zdroj: tisková zpráva

Vratislav Mynář, předseda Strany práv občanů, vytknul ministrovi vnitra Radku Johnovi prakticky všechny jeho dosavadní kroky. Prostřednictvím médií mu pak poděkoval a požádal ho, aby se vrátil k tomu, co umí. Prý ke šmírování jiných v televizi.

Úvodní kritika šéfa Zemanovců mířila na profesně citlivá místa Radka Johna. Podle Mynáře nezná problematiku bezpečnosti a veřejné správy, nedisponuje potřebným vzděláním a zkušenostmi s řízením. Zato se prý dokáže jízlivě usmívat.  Doklad svých slov uvádí Mlynář na kauze Drobil. Podle něj během ní John porušil zákon a "svým úsměvem se nás snaží přesvědčit o jediném - já nic, já muzikant." Druhým berným tématem se pak stala volba nového policejního prezidenta.

K tomu se ParlamentnímListům.cz vyjádřil i guru a duchovní otec Mynářovy strany, expremiér Miloš Zeman. Ve sporu o šéfa policie se částečně postavil na Johnovu stranu. "Policejního prezidenta by měl jmenovat ministr vnitra a měl by nést plnou odpovědnost a stejně tak by měl být pochválen, kdyby byla dobrá," sdělil v rozhovoru, který ParlamentníListy.cz přinesou v sobotu.

Celý článek na ParlamentniListy.cz