Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Rath má svého průvodce po restauracích. A Kalouska to nezajímá

Rath má svého průvodce po restauracích. A Kalouska to nezajímá
zdroj: Mediafax

Středočeský hejtman David Rath je univerzální muž. Internista, který vede kraj, se pustil i do kulinářství a společně s Václavem Budínským nechal zmapovat nejlepší restaurace ve středních Čechách.

Už v úvodu publikace Nejlepší restaurace ve Středočeském kraji hejtman Rath upozorňuje na vyjímečnost středních Čech a její gastronomie. S tím sice nemusí každý souhlasit, ale bylo by smutné, kdyby hejtman nepreferoval svůj kraj. (úvodník z Rathova průvodce v závěru textu)

Rath odmítá, že by chtěl konkurovat Miroslavu Mackovi, který se stal po odchodu z politiky uznávaným gastronomickým odborníkem. "Já Mackovi konkurovat nechci, nebo't nechci klesnout tak hluboko jako on. Připomíná mi antického satyra z pokleslé frašky víc než kultivovaného gurmána," řekl ke srovnání serveru ParlamentníListy.cz Rath.

Pro připomínku, vztahy Ratha s Mackem nejsou zrovna ideální. Zubař Macek dal internistovi Rathovi památnou facku na stomatologickém sjezdu v roce 2006. Důvodem bylo Rathovo prohlášení, že se Macek oženil s tehdejší partnerkou Janou Blechovou pro peníze.

Celý článek na ParlamentniListy.cz