Dnes je středa 8. května 2024.
Počasí dnes 9°C Zataženo

Prezident Pavel zahájí dvoudenní návštěvu Středočeského kraje

Prezident Pavel zahájí dvoudenní návštěvu Středočeského kraje
Na Harleyi tentokrát Petr Pavel na Hrad nepřijede... jeho inauguraci ale slaví více než stovka členů klubu Harley-Davidson spanilou jízdou Prahou. | zdroj: Profimedia

Prezident Petr Pavel s manželkou Evou dnes zahájí návštěvu Středočeského kraje. Na krajském úřadě v Praze se sejde s hejtmankou Petrou Peckovou (STAN) a krajskými radními a zastupiteli. Diskutovat bude také se starosty o připravovaném Národním parku Křivoklátsko. Ve čtvrtek má na programu mimo jiné návštěvu skláren Kavalierglass v Sázavě na Benešovsku.

Na krajském úřadě dnes Pavla čeká debata s Peckovou, radními a zastupiteli, po skončení mají v plánu tiskovou konferenci. Další zastávkou bude Beroun, kde se prezident setká s klienty Domova seniorů TGM. Následovat bude debata se starosty v sokolovně v Křivoklátě na Rakovnicku o chystaném Národním parku Křivoklátsko a návštěva věznice ve Vinařicích na Kladensku. Prezidentova manželka si prohlédne ženskou věznici ve Velkých Přílepech u Prahy. První den návštěvy uzavře debata s veřejností na Fakultě biomedicínského inženýrství ČVUT v Kladně.

Ve čtvrtek se prezident podívá do Psár-Dolních Jirčan u Prahy, kde ho čeká prohlídka nedávno vybudované školy Amos a debata s žáky. Odtud se vydá do skláren Kavalierglass na komentovanou prohlídku výroby. Dalším cílem budou Kněžice na Nymbursku. Tam bude diskutovat se zastupiteli na téma energetické soběstačnosti obcí a měst v ČR. Zamíří také do Kerska, projde naučnou stezkou spisovatele Bohumila Hrabala a vydá se k jeho chatě, kterou Středočeský kraj odkoupil a která se má po rekonstrukci otevřít veřejnosti. Pavlová si samostatně prohlédne výrobu v areálu společnosti Botanicus v Ostré nad Labem.

Pavel ve funkci prezidenta navštívil již většinu krajů, věnoval se zejména konkrétním problémům daných regionů. Naposledy letos v lednu zamířil do Plzeňského kraje.

Zdroje: