Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

Práskat se v Česku nevyplatí, tvrdí "nevidomý Michálek"

Práskat se v Česku nevyplatí, tvrdí "nevidomý Michálek"
zdroj: Mediafax

Upozornit na podezřelé machinace s pěnezmi je vždy po zásluze potrestáno. Alespoň v Česku. Libora Michálka, který "napráskal" exministra Pavla Drobila a jeho personál, vyhodili. A v podstatě stejný osud potkal i nevidomého právníka Ondřeje Závodského.

Závodský upozornil na korupci a rozkrádání peněz v Zařízení služeb ministerstva vnitra (ZSMV), kde vedl právní oddělení. "Odměnou" za to o místo přišel. A navíc mu ještě začaly chodit výhružky.

Loni v září oslovil svého šéfa, tehdejšího ředitele ZSMV Milana Kocíka, s tím, že v divizi autodopravy pravděpodobně rozkrádají předražené náhradní díly. Poskytl i důkazy. "Pan Kocík to ale vůbec neřešil," posteskl si Závodský MF Dnes. Na konci roku byl navíc sezazen z místa šéfa oddělní a kolega, který mu pomáhal, musel z úřadu úplně odejít.

Ministr John na mé důkazy nereagoval

Na pochybné machinace upozorňoval celých pět let, než s ním vedení ztratilo trpělivost. Potom, co dostal jeho kolega výpověď, ztratil i on trpělivost s vedením a poslal svá zjištění ministru vnitra Radku Johnovi. Ten ale nereagoval.

Celý článek na parlamentnilisty.cz