Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Poslanci se zamysleli, proč je nemáte rádi

Poslanci se zamysleli, proč je nemáte rádi
zdroj: Mediafax

Podle průzkumu CVVM si Češi nadále nejvíce váží profese lékařů, vědců a učitelů na vysoké škole. Nejnižší prestiž mají naopak stále poslanci, dokonce ještě nižší než uklízečky. ParlamentníListy.cz oslovily české poslance, zda je nízká prestiž profese poslance zasloužená, kde je příčina takového negativního pohledu veřejnosti a jak to lze zlepšit.

Poslanci si většinou myslí, že negativní pohled je částečně oprávněný, ale negativní roli podle nich často sehrávají média, která informují jen o negativních věcech a často zprávy zkreslují a pozitivní věci jsou pro ně nezajímavé.

Svěřil byste svůj byt svému poslanci?

Na účet svých poslaneckých kolegů si zašprýmoval předseda TOP 09, ministr zahraničí a rovněž poslanec Karel Schwarzenberg. „Poslanci nedopadli dobře, neboť uklízečky nepořádek a svinčík uklízejí, a poslanci ho nadělají. Svěřil byste svůj byt svému poslanci?“ uvedl Schwarzenberg.

Předsedovi poslaneckého klubu ČSSD Jeronýmu Tejcovi vadí, že opoziční poslanci jsou házeni do stejného pytle s poslanci vládní koalice. „Nepochybně je to důsledkem současného pohledu na politiku. Jsem přesvědčen, že kdyby existovala kategorie ´opoziční poslanec´, dopadla by výrazně lépe. Takto jsme na palubě i s koaličními poslanci, kteří hlasují jako stroje pro vše, co vláda připraví. Aniž by se zabývali dopady na životy lidí,“ myslí si poslanec.