Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 2°C Dešťové přeháňky

Poraďte mi předsevzetí, požádal uživatele zakladatel Facebooku

Poraďte mi předsevzetí, požádal uživatele zakladatel Facebooku
Mark Zuckerberg | zdroj: Profimedia

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg požádal své fanoušky na sociální síti, aby mu poradili, jaká si má dát předsevzetí do roku 2015. Sešlo se přes 55 tisíc rad od přečtení Bible až po vysazení stromu za každého nového uživatele v tomto roce.

Mark Zuckerberg v příspěvku na svém facebookovém profilu přiznal, že si každý rok dává předsevzetí, která nesouvisí s jeho prací na nejrozšířenější sociální síti.

Jeho seznam předsevzetí v uplynulých letech čítal například "Naučit se mandarínštinu", "Každý den poděkovat někomu, kdo udělal svět lepším", "Stát se vegetariánem (nebo alespoň jíst maso jen pokud zvíře sám zabiju)" nebo "Nosit kaž den kravatu".

Tentokrát se obrátil na uživatele Facebooku. "Mám nějakou představu, jaké budou mé další výzvy, ale jsem otevřený dalším nápadům," vyzval své fanoušky.

Dosud se mu sešlo před 55 tisíc tipů, co by mohlo být příští výzvou jednoho z nejbohatších a nejvlivnějších lidí planety.

Lidé mu radí například vyrazit na jižní pól, zdolat nějakou vysokou horu, pořídit si dítě, ale například i naučit se arabsky či každý den pořídit fotografii.

Některé z nápadů Zuckerberga opravdu zaujaly, mezi nimi třeba rada naučit se hrát na nějaký hudební nástroj nebo přečíst si Bibli. "Je to dobrý nápad. Už jsem ji sice četl, mohl bych si ji přečíst znovu," okomentoval.

Naději také mají lidé, kteří mu například poradili zlepšit se ve vaření. Smůlu mají naopak ti, kteří se dožadují tlačítka "To se mi nelíbí" nebo ti, kdo navrhují zasadit strom za každého uživatele Facebooku. "Nemyslím, že bych během celého svého života stihl zasadit miliardu stromů," vysvětlil Zuckerberg.

Zdroje:
Vlastní