Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

Policisté na tajném fóru řeší, jak na Johna

Policisté na tajném fóru řeší, jak na Johna
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Policisté v rámci internetových stránek Nezávislého odborového svazu Policie České republiky (NOS) diskutují, jak pojmout plánovanou demonstraci proti škrtům na resortu ministerstva vnitra.

Úspory v pondělí oznámil ministr Radek John.

Očekávaná reakce policejních odborů se dostavila a nedala na sebe dlouho čekat. Stimulem k demonstraci je výsledek pondělní tiskové konference, na níž představil ministr vnitra Radek John své finanční úspory a jejich přesnější rozložení. Výbor NOS PČR rozhodl na svém mimořádném jednání dne 25. srpna o uskutečnění demonstrace proti neuváženým škrtům ve státním rozpočtu na rok 2011 a stanovil termín na 21. září v Praze.

Opoziční poslanec František Bublan a stínový ministr vnitra Jeroným Tejc se společně se šéfem policejních odborů Milanem Štěpánkem obávají o bezpečnost občanů České republiky.

"Běžný občan omezení hlídek nepozná," uvedl v minulosti Radek John. "Obávám se, že přesčasy se budou kompenzovat volnem místo proplácení a omezí se noční služby," komentoval pro ParlamentníListy.cz situaci Štěpánek.

Celý článek na ParlamentniListy.cz