Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Poche musí i z kandidátky, míní šéf ČSSD Sobotka

Poche musí i z kandidátky, míní šéf ČSSD Sobotka
zdroj: Mediafax

Čerstvá aféra lídra jedné z kandidátek ČSSD v Praze Miroslava Pocheho by měla mít jednoznačné vyústění – odstoupení z voleb. Shodují se v tom úřadující šéf strany Bohuslav Sobotka i politolog Jan Herzmann.

Skrytě sponzoroval stranu a teď ponese důsledky. Lídr jedné z pražských kandidátek ČSSD Miroslav Poche přiznal pro Hospodářské noviny, že dal v minulém roce své straně peníze skrytě přes několik členů, kteří pak několikasettisícový sponzorský dar vykázali jako členské příspěvky. V reakci na toto zveřejnění se Poche rozhodl rezignovat na všechny stranické funkce.

„Kolega Poche udělal obrovskou hloupost a chybu, která však neznamenala žádnou daňovou ani právní chybu alespoň podle analýz, které máme dosud k dispozici. Dnes odstoupil okamžitě ze všech svých stranických funkcí," uvedl pro ParlamentníListy.cz předseda pražské ČSSD Petr Hulínský.

Odstoupení ze stranických funkcí šéfovi ČSSD nestačí

Tím by to ale pro dosavadního místopředsedu pražské ČSSD skončit nemělo. Stále zůstává jedničkou na kandidátce Prahy 3. To se očividně nezamlouvá úřadujícímu šéfovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi. „Domnívám se, že Miroslav Poche by ČSSD v tuto chvíli nejvíce pomohl, kdyby uznal pochybení a odstoupil z kandidátky," vyjádřil se Sobotka pro ParlamentníListy.cz.

Celý článek na ParlamentniListy.cz