Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Paroubek koalici: Už tak brzy? Zachraňte se, vyhoďte Drobila

Paroubek koalici: Už tak brzy? Zachraňte se, vyhoďte Drobila
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Dával Nečasově kabinetu šanci do jara, jeho morální kolaps prý ale nastal díky kauze Drobil podstatně dříve. Jiří Paroubek vidí Nečasovu šanci v jediném kroku-okamžitém vyhazovu pro Drobila.

Po Novém roce už prý bude pro ODS pozdě. Na tiskové konferenci ČSSD navíc úřadující předseda strany Bohuslav Sobotka oznámil, že ČSSD vyvolá hlasování o nedůvěře vládě.

Blesk z čistého nebe. Stačil zapnutý diktafon ve chvíli, kdy poradce ministra životního prostředí Pavla Drobila (ODS) Martin Knetig vysvětloval šéfovi Státního fondu životního prostředí Liboru Michálkovi, že je třeba vytvořit fond pro další kariéru Drobila a získávat do něj prostředky manipulací se státními zakázkami ve prospěch spřátelených firem. V právě propuklém vládním zemetřesení prý figuruje i jméno Ivana Langera.

Na dopolední tiskové konferenci ČSSD oznámila úmysl vyvolat hlasování o vyslovení nedůvěry vládě Petra Nečase (podrobněji ZDE). Současně jedná koaliční K9, po jejímž skončení se sejde poslanecký klub Věcí veřejných. Ty už prostřednictvím místopředsedkyně Karolíny Peake vyjádřily značné znepokojení z posledního vývoje.

Celý článek na ParlamentniListy.cz