Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Papež zrušil dnešní aktivity kvůli lehké chřipce, oznámil Vatikán

Papež zrušil dnešní aktivity kvůli lehké chřipce, oznámil Vatikán
Papež František | zdroj: Profimedia

Papež František dnes zrušil ranní audienci kvůli lehké chřipce, informovala agentura Reuters s odkazem na prohlášení Vatikánu. Později podstoupil vyšetření plic v nemocnici, které bylo v pořádku. Další papežovo veřejné vystoupení je naplánováno na neděli, zatím ovšem není jasné, zda se uskuteční.

Papež dnes podstoupil v římské nemocnici CT vyšetření, aby se vyloučily případné plicní komplikace poté, co zrušil ranní audienci, uvedl Vatikán ve svém dalším prohlášení. Výsledek vyšetření byl v pořádku a papež se vrátil do své vatikánské rezidence, dodalo Vatikán.

Když bylo papežovi 21 let, prodělal zánět pohrudnice a přišel o část plic.

Nyní šestaosmdesátiletý František pořádá vždy v sobotu pravidelná setkání s vatikánskými představiteli a také soukromé audience.

Začátkem tohoto měsíce papež vynechal čtení připraveného projevu na setkání s evropskými rabíny, protože trpěl nachlazením, ale jen o několik hodin později se při setkání s dětmi zdál být v dobré kondici, uvedl Reuters.

V červnu papež podstoupil břišní operaci. V nemocnici strávil devět dní a podle Reuters to vypadá, že se z této operace plně zotavil.

Další papežovo veřejné vystoupení je naplánováno na neděli, kdy by měl promluvit k davům na Svatopetrském náměstí.

Nejvyšší představitel katolické církve se má 1. až 3. prosince zúčastnit klimatické konference COP28 v Dubaji, kde se očekávají téměř celodenní bilaterální setkání se světovými lídry. Konference se koná od 30. listopadu do 12. prosince.

Zdroje: