Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Zataženo

O Langerovi jsme nejednali, odmítá jeho vyškrtnutí Vodrážka

O Langerovi jsme nejednali, odmítá jeho vyškrtnutí Vodrážka
zdroj: tisková zpráva

Lidové noviny spekulují o tom, že by z kandidátky na Olomoucku měl být vyškrtnut její lídr Ivan Langer, který je úzce spojen s osobou Mirka Topolánka. ODS to ale odmítá.

„V předvolební době je nutné vyslat signál, že má ODS jednoho člověka, který ji navenek zastupuje," zdůraznil první místopředseda ODS David Vodrážka k pozici Petra Nečase ve straně. „Není to o tom, jestli mám, či nemám nějaké ambice. Je to týmová hra a my chceme být čitelní a chceme vyhrát volby," dodal pro Lidové noviny.

Že by tedy jeho zvolení prvním místopředsedou nemělo žádnou váhu, popírá: „Já jsem vždy signalizoval i říkal, že jsem připraven ODS vést, ale v tuto chvíli se pro ODS jeví výhodnější a vhodnější, že tuto funkci bude zastávat volební lídr." A znovu podotknul: „Já jsem byl vždy týmový hráč. Potřebujeme vyhrát volby, a ne se popasovávat mezi sebou."

O Langerovi jsme nejednali

Vodrážka v rozhovoru pro LN také odmítl, že by jednal s Topolánkem o vyškrtnutí Ivana Langera z kandidátky výměnou za Topolánkův rychlý odchod: „O ničem takovém jsme nejednali, žádné takové podmínky neexistují".

Škrt Langera v kandidátce je nicméně možný až do dne voleb. „Znovu opakuji, že o ničem takovém se nejednalo na grémiu ODS ani nikde jinde. Samozřejmě nemohu vyloučit, že Mirek Topolánek, který v tomto smyslu vystoupil i veřejně už několikrát, něco takového nenavrhne. Pak to bude na posouzení členů výkonné rady, dodal Vodrážka.

Ivan Langer o ničem neví: „Pro mě je to novinka," neskrýval v LN své překvapení. „Vy mi asociujete nějakou virtuální realitu," odpověděl na možnost, že by výkonná rada schválila ODS jeho odstranění z kandidátky.

                                                                                                                               www.parlamentnilisty.cz