Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Nejšílenější konspirační teorie roku 2015

Nejšílenější konspirační teorie roku 2015
Nejoblíbenější terče konspiračních teorií. Hitlerova dcera Merkelová a doživotní prezident Obama | zdroj: Profimedia

Dnes už "nikdo nepochybuje" o tom, že události 11. září byly zinscenované americkou vládou. Jenže ne všechny konspirační teorie mají to štěstí, aby pronikly mediální sférou a přinesly lidem pravdu o tom, jak náš svět funguje doopravdy. Aby vám neunikla konspirační odhalení z letošního roku, přinášíme vám výběr těch nejzásadnějších.

Donald Trump ve skutečnosti bojuje za demokraty

Americký miliardář prý po prezidentském křesle vůbec netouží. Jediným cílem jeho kandidatury je poškodit republikány. Proč by to dělal? Ve skutečnosti chce přispět k celkovému vítězství demokratické kandidátce Hillary Clintonové.

Chcete důkazy? Donald Trump jednou poslal peníze na účet nadace manželů Clintonových. Navíc ho k prezidentské kandidatuře přemluvil sám exprezident Bill Clinton. A nikdo nemůže zpochybňovat, že miliardář skutečně řádí během kampaně způsobem, který nejednomu příznivci republikánů nedá spát.

Trump sice rozhovor s exprezidentem popřel, navíc o své kandidatuře mluvil několikrát v minulosti, ale kdoví, jestli to nakonec není pravda...

Pařížské útoky ve francouzské režii

Ani listopadové atentáty v Paříži neunikly bedlivým pozorovatelům a všemožným strážcům pravdy, kteří přinesli několik zaručených informací. Nikdo tu fotku nikdy neviděl, ale prý zaručeně existuje. Jeden z islamistických teroristů si pořídil "selfíčko" těsně před tím, než se odpálil.

A co potom objevení se "krizové herečky" na scéně pařížských útoků? Stejná brečící žena, která se objevuje v šokovaném davu poblíž atentátů v různých částech světa. Může toto být náhoda?

paris-attacks-conspiracies-photo-u1 Stejná žena je svědkem atentátů všude po světě | zdroj: ranker.com

I když přítomnost "krizové herečky" detailně vyvrátil rozbor fotografií, ve vzduchu zůstává dost nejasností ohledně atentátů. Například proč se útočníci odpálili na Stade de France mimo dav fanoušků?

Navíc francouzské útoky se vládě náramně hodily. Prezident Hollande mohl v krizové situaci vylepšit svoji mizernou popularitu a navíc mohl oficiálně vstoupit do konfliktu v Sýrii. Buď kvůli tomu obětoval francouzský prezident 130 spoluobčanů, anebo se nakonec nikomu nic nestalo.

Obama plánuje být doživotním prezidentem USA         

Prezident Obama je oblíbeným předmětem konspiračních teorií. A letos tomu nebylo jinak. Pamatujete si na přestřelku v San Bernardinu? Byla zinscenovaná, aby Obama dosáhl konečně svého velkého plánu. Sebrat všem Američanům zbraně. A jak tomu u konspiračních teorií většinou bývá, navazuje na ni jedna ještě absurdnější.

Představa, že by prezidentské panování Barracka Obamy pokračovalo i po vypršení jeho mandátu v příštím roce. Plán je následující. Obama způsobí v zemi anarchii, aby zdůvodnil zrušení dalších prezidentských voleb, a díky tomu se udrží u moci. Zcela vážně se k této teorii přihlásil i Ben Carson, jeden z uchazečů o republikánskou nominaci na prezidenta. 

Ebolu chtěl Obama zanést i do USA, anebo žádná epidemie vůbec nebyla

Dva roky bojoval svět s epidemií krvácivé horečky. Ve Spojených státech amerických vznikla teorie, která obviňovala amerického prezidenta z toho, že chce ebolu zavést i do vlastní země. Proč? Aby se prý cítil víc jako doma, v Africe. Obvinění navazuje na známé tvrzení, že se Obama narodil ve skutečnosti na africkém kontinentu. Prezident dokonce čelil i trestnímu oznámení, že nezavedl zákaz letů z postižených zemí. Chtěl prý virus použít proti bělošským obyvatelům a Židům.

Obama by byl nevinný, pokud bychom uvěřili ještě šílenější teorii ohledně eboly. Vůbec totiž neexistovala. Ve skutečnosti byla "nemoc" pouze záminkou, jak do Sierra Leone dostat velké množství zahraničních vojáků. Byli potřeba k potlačení několikaměsíčních stávek v diamantových dolech. Pokud by totiž byla ebola skutečně tak nakažlivá, proč nebyly zakázány ony lety?

Angela Merkelová je biologickou dcerou Adolfa Hitlera

Věděli jste, že v Německu letos slavili desáté výročí založení Čtvrté říše? Tou se totiž Německo stalo, když byla v roce 2005 jmenována kancléřkou Angela Merkelová. Mohla tak navázat na rozdělanou práci svého otce, Adolfa Hitlera.

Hitler prý uprchl po válce do Argentiny, kde se mu s jeho ženou Evou Braunovou narodila dcera. Pojmenovali ji po jeho sestře - Angela. Nakonec ji adoptovali manželé Kasnerovi ze západního Německa.

Navíc abyste odhalili rok 2005 jako nástup nacismu v Německu zpátky k moci, musíte bedlivě listovat kalendářem. Určitě nemůže být náhodou, že Joseph Ratzinger nastoupil na papežský trůn přesně v den výročí 115 let od narozená Adolfa Hitlera. Navíc Ratzinger patřil v mládí k Hitlerjugend, takže další důkaz o nástupu nacismu zpět k moci.

Někomu by se mohlo zdát, že plán Merkelové přijmout miliony uprchlíků do Německa není zrovna dokonalý příklad učení jejího biologického otce. Ale nepodléhejte unáhleným závěrům. Uprchlíci jsou součást ďábelského plánu na destabilizaci Evropy, kterou nakonec bude moci kancléřka snadněji ovládnout a slavit konečné vítězství.

Zdroje:
Vlastní