Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Nečas odpálkoval ministra: Do jeho porad s Klausem mu prý nic není

Nečas odpálkoval ministra: Do jeho porad s Klausem mu prý nic není
zdroj: Mediafax

„Ministr (zahraničí Karel) Schwarzenberg nemá právo vědět, o čem se premiér radí s prezidentem před summity EU,“ řekl v rozhovoru pro ČT 24 úřadující premiér a předseda občanské demokracie Petr Nečas.

Ministr zahraničí a předseda koaliční TOP 09 Karel Schwarzenberg se pozastavil nad skutečností, že premiér tají obsah své porady s prezidentem, která se uskutečnila těsně před Nečasovým odletem na summit EU v Bruselu.

„Je na mně a na panu prezidentovi, co si řekneme a nemáme ani žádnou sebemenší formální nebo neformální povinnost to komukoliv jinému říkat. Je to vztah prezidenta a předsedy vlády a do toho žádnému ministrovi nepřísluší žádným způsobem zasahovat," vzkázal Nečas ministrovi zahraničí přes média a dodal, že ani Schwarzenberg s ním nekonzultoval ostré odsouzení deportace francouzských Romů. „Asi bych ho nabádal, aby byl uměřenější," řekl s mírným pobavením Nečas.

Zvláště pikantní na situaci je, že Karel Schwarzenberg z pozice svého úřadu předjednával Nečasovu agendu na probíhajícím summitu.

Celý článek na ParlamentniListy.cz