Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Na pracák s tebou. Táhni! Julínek čelí nenávistným ohlasům

Na pracák s tebou. Táhni! Julínek čelí nenávistným ohlasům
zdroj: tisková zpráva

Někdejší ministr zdravotnictví, který proslul zavedením třicetikorunového poplatku u lékaře, v politice končí. Své senátorské křeslo o víkendu neobhájil. Jeho výsledku však mnozí čtenáři nelitují.

Jedním z těch, kteří v letošních senátních volbách neuspěli, byl také bývalý ministr zdravotnictví za ODS Tomáš Julínek. A právě on to v posledních osmačtyřiceti hodinách od čtenářů internetových serverů nejvíc schytal. Valná většina mu "gratuluje" k tomu, že už ho v politice nikdy neuvidí.

"Teď je v módě typ politiků, kteří jen mluví. Když jsem poslouchal povolební slovní průjem Bohuslava Sobotky, tak se mi to potvrdilo. On to, co říkal, povídá už dlouho, ale když si vezmete realitu, je to úplně jinde," sdělil redakci Tomáš Julínek těsně po neúspěšném souboji druhého kola, kde ho porazil sociální demokrat, profesor Jan Žaloudík. Julínek ovšem připouští také to, že jej o post senátora na dalších šest let připravily velmi diskutované poplatky u lékařů. "Určitě je na mé prohře podíl těch třiceti korun," řekl.

Celý článek na ParlamentniListy.cz