Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Na cestě s ministrem Besserem: Bez majáčku by to nešlo

Na cestě s ministrem Besserem: Bez majáčku by to nešlo
zdroj: Mediafax

REPORTÁŽ Stejně jako 199 jeho sněmovních kolegů zkraje každého týdne otevírá i poslanec a ministr kultury Jiří Besser (za TOP 09) svou kancelář, aby vyslechl nářky a stesky obyvatel regionu, za nějž byl do Sněmovny zvolen.

Na jeho posledním poslaneckém dni jej doprovázely i ParlamentníListy.cz. Itinerář měl velmi nabitý. Čas nezbyl ani na oběd. "Kdybych nesnědl koláček, ani bych se nenajedl," postěžoval si redakci s úsměvem po "slyšení" na kolínské radnici.

Ale popořádku. Besserův poslanecký den začal jako obvykle, tedy v kanceláři TOP 09 v Berouně. Místnost, která je společná pro více poslanců, je umístěna v obyčejném činžáku poblíž středu města. Poměrně jednoduché vybavení sestávající pouze ze stolu, židlí, skříně a dvou květin, dává tušit, že slouží výhradně administrativním účelům.

K těm ji využívá i někdejší berounský starosta, Jiří Besser. Oproti jiným poslancům zvoleným za obvody či města, z nichž sice pocházejí, ale neprošli si "kolečkem" v místní samosprávě, má velkou výhodu.

V kině i obchodě. Znají ho všude

"Starostoval jsem Berounu 16 let, dosud tu žiji. Lidé se mi svěřují nejen na poslaneckých dnech, ale téměř pořád - když jdu do kina, na nákup, nebo jen tak po ulici," svěřuje se poslanec a ministr v jedné osobě ParlamentnímListům.cz.

Celý článek na ParlamentniListy.cz