Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Mukova smrt byla nešťastná náhoda, vdechl zvratky

Mukova smrt byla nešťastná náhoda, vdechl zvratky
zdroj: Mediafax

Zpěvák Petr Muk se udusil ve spánku v pondělí brzy ráno. Muk byl silně opilý a v těle měl také escitalopram, což je látka obsažená v lécích na depresi. Vyplývá to ze závěrů dosud tajné pitevní zprávy, jíž zveřejnil deník Aha!

Petr Muk měl v krvi 2,65 promile alkoholu, což je silná opilost. Jiné drogy se v těle nenašly, informuje Aha!

Příčinou smrti byly zvratky, které zpěvák vdechl do plic. Plíce jsou ucpány, poleptány a smrt nastává velmi rychle. "Je to rychlá, bezbolestná smrt," řekl deníku lékař, který se podílel na Mukově pitvě.

Server iDnes připomíná, že stejná smrt za podobných okolností potkala už v sedmadvaceti letech amerického hudebníka Jimi Hendrixe.

"Za normálních okolností, kdyby byl v bdělém stavu a seděl nebo stál ve vzpřímené poloze, tak by se obsah žaludku dostal do dutiny ústní a tudy ven. Vleže však nastává problém a obsah se dostane při nádechu do průdušnice a pak dále do plic, které poleptává a zároveň zabrání výměně plynů v plicích a nastává udušení," řekl lékař, podle kterého by Muka v jeho stavu nezachránila ani okamžitá lékařská pomoc.

Petr Muk trpěl depresemi a média spekulovala, zda nespáchal sebevraždu. Jeho známí a přátelé tomu ovšem nevěřili. Výsledky pitevní zprávy by to měly definitivně vyloučit.

Veřejné rozloučení s Petrem Mukem proběhne v pražském Divadle Broadway ve čtvrtek 3. června.