Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Mrznout bude jen v noci, Česko zasáhne vlna teplého počasí

Mrznout bude jen v noci, Česko zasáhne vlna teplého počasí
zdroj: Mediafax

Do Česka dorazí jaro. Teploty se vyšplhají až k dvanácti stupňům a budou doprovázeny jasným až polojasným počasím. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav.

Na území Česka bude po většinu týdne zasahovat vlna vysokého tlaku vzduchu, která bude doprovázena teplotami až 12 stupňů a polojasným až jasným počasím.

V pondělí bude jasná až polojasná obloha, teploty by se měly vyšplhat až k 12 stupňům. Tepleji by mělo být v Čechách, na horách se teploty ustálí na pěti stupních. Ojediněle se očekávájí mlhy nebo nízká oblačnost.

V úterý dorazí do Česka slabá studená fronta, která ovšem rychle odezní a přinese jen minimum srážek či špatného počasí. Déšť se dá očekávat převážně na severozápadu ČR, kde se srážky ve vyšších nadmořských polohách mohou přeměnovat do sněhových.Teploty ovšem i tak vystoupají k 9 stupňům Celsia.

O víkendu se ochladí

Úterní studená vlna bude od středy střídána;  do střední Evropy se opět rozšíří tlaková výše, informuje ČHMÚ. Očekává se jasné počasí a denní teploty mezi 2 a 7 stupni Celsia. Mrznout bude pouze v noci.

Ve čtvrtek postoupí do střední Evropy od severozápadu frontální systém, jeho teplá fronta ovlivní částečně počasí i u nás.  Očekávají se teploty mezi 4 a 8 stupni Celsia a opět jasné až poločasné počasí.

Od pátku do pondělí se začne postupně ochlazovat. Bude oblačno, místy déšť nebo přeháňky, od středních poloh srážky sněhové. Teploty se budou postupně snižovat; začnou na 3 až 8 stupních, ke konci víkendu se očekává -2 až +3 stupně Celsia.