Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

Lidé v dopisech chválí amnestii. Klaus je otiskl v knize

Lidé v dopisech chválí amnestii. Klaus je otiskl v knize
Václav Klaus | zdroj: Mediafax

Prezident Václav Klaus doporučil poslancům, aby si prostudovali knihu Spor o amnestii, pokud mají nějaké nejasnosti. Je v ní například přes dvacet dopisů, které Klause za amnestii chválí. Informuje server lidovky.cz.

Pisatel s iniciály M. T. například ujišťuje Václava Klause, že v České republice jsou slušní a intelektuálně zdatní lidé, kteří plně chápou jeho dlouhodobé postoje a ďábelskou roli médií. 

Jiný podporovatel současné hlavy státu se zastal i vicekancléře Petra Hájka. „Můžete se spolehnout, že jsme stáli a stále budeme stát na Vaší straně. Zažili jsme rok 1968, 1989, ale to, co se děje v současné době, nemá obdoby. Pan Hájek ve své knize napsal a potvrdil to, co jsme už dávno věděli,“ citují lidovky.cz.

V dalších dopisech lidé kritizují odpůrce amnestie. Názory senátorky a bývalé ústavní soudkyně Elišky Wagnerové k tomuto tématu jsou prý šokující, arogantní a hloupé. Pod tímto dopisem je podle lidovek.cz podepsán člověk, který se dlouhodobě odborně věnuje právu na spravedlivý proces v trestních řízeních.

Autory dopisů jsou mimo jiné studenti, soudce nebo lidé, které amnestie očistila. Do knihy se dostal ale i dopis jedné z oběti H-Systému.

„Naprosto souhlasím s tím, že v našem případě selhal stát, soudy, správci konkurzní podstavy a my (klienti) už 12 let platíme z našich daní náklady konsolidační agentury, které prodala Komerční banka svoji pohledávku za H-Systémem, mnohaleté vyšetřování, pobyt Smetky ve vězení (je dobře, že alespoň on sedí.),“ napsal.


 

Zdroje: