Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

Lékaři: Čelíme štvavé kampani. A žalovat nás může každý maniak

Lékaři: Čelíme štvavé kampani. A žalovat nás může každý maniak
zdroj: tisková zpráva

Představenstvo České lékařské komory v čele s Milanem Kubkem stojí za výzvou Děkujeme, odcházíme a žádá všechny lékaře a lékařské organizace, aby se k ní připojili. Čím větší síla, tím lépe.

"Cílem akce Děkujeme, odcházíme není přesvědčit lékaře k emigraci, ale zlepšit jejich podmínky tak, aby se zastavila personální likvidace zdravotnictví," řekl Kubek na tiskové konferenci.

Je to podle něj největší proreformí akce za posledních 20 let, akcentuje i boj s korupcí. Přidat se k ní by proto měli všichni lékaři. Je to totiž v jejich zájmu.

Nedoporučuji naslouchat Hegerovi

Kubek zdůraznil, že by se lékaři neměli nechat uchlácholit nabídkou ministra Leoše Hegera, který v resortu našel dvě miliardy. "Nedoporučujeme souhlasit s ministrem Hegerem," podotkl. "Jeho nabídka nezaručuje zvýšení platů lékařů, reformu ani boj proti korupci."

Kubek zopakoval požadavky lékařů ve výzvě s tím, že i nadále trvají na zvýšení platu na 1,5 až trojnásobek průměrné mzdy. V protestu se prý nenechají zarazit ani trestním oznámením, které na ně podal jeden z nespokojených občanů kvůli podezření z vydírání, organizování a podněcování nepokojů a obecné ohrožení.

Více na parlamentnilisty.cz