Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Laudát: Svoboda bude první primátor, který nevyhrál volby

Laudát: Svoboda bude první primátor, který nevyhrál volby
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

TOP 09 v Praze považuje nabídku křesla radního za výsměch. Na magistrátu chce ovládnout kontrolní výbor a při nejbližší příležitosti prý svrhnout primátora Bohuslava Svobodu. Plány pražské topky sdělil serveru ParlamentníListy.cz její předseda František Laudát.

Dohoda o vládě v Praze se zrodila takříkajíc přes noc. Překvapila vás rychlost s níž se občanští demokraté dohodli s ČSSD poté, co ještě týž večer lídr TOP 09 Zdeněk Tůma o jednáních s ODS říkal, že vyhlídky na pravicovou vládu nejsou marné?

Mě to nepřekvapilo. Informace, že se chce spojit s ČSSD se ke mně z kuloárů ODS donesly už v únoru a pak celé to jejich vyjednávání i chování a snaha vymyslet si jakýkoli důvod třeba i vůči mojí osobě? Mně bylo jasné, že to je jenom hra, která nás bohužel stála zbytečně spoustu času. Byla to jen hra a snaha o to, udržet se za každou cenu ještě čtyři roky. Pan Svoboda bude prvním primátorem po roce devadesát, který nevyhrál volby a nechá si na krk ten řetěz pověsit.

To nezní, jako že by TOP 09 měla zájem o místo radního, které vám chce koalice údajně nabídnout.

To je výsměch. To si z nás snad dělají srandu. Přeci nejsme naivní děti.

Věříte, že se vám podaří ovládnout kontrolní výbor?

Samozřejmě budeme požadovat silnou pozici v kontrolním výboru. A jestli nám ji dají, pak to bude vláda - jak to říkal Kalousek - „4 K", tedy kmotrovská koalice korupčního kartelu. Anebo, jestliže nám nedají předsedu a většinu v kontrolním výboru, to bude vláda „pěti K". Tedy kmotrovská koalice korupčního kartelu a komunistů, protože ten výbor v takovém případě dají komunistům. Nám už se něco podobného stalo na Praze 7, kde kontrolní opoziční funkce dali raději komunistům. Totéž se stalo na Praze 11.

Celý článek na ParlamentniListy.cz