Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Lady Gaga ovládla Evropské hudební ceny MTV

Lady Gaga  ovládla Evropské hudební ceny MTV
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Vítězstvím ve čtyřech kategoriích včetně nejlepší umělkyně a nejlepší písně ovládla dnešní slavnostní vyhlašování Evropských hudebních cen (EMA) televizní stanice MTV v britském Belfastu americká zpěvačka Lady Gaga. Po dvou oceněních si odnesli kanadský idol dívek Justin Bieber a Američan Bruno Mars.

Pětadvacetiletá Lady Gaga se dnes zhruba 8000 fanouškům v Belfastu opět představila v extravagantním oblečení. Obličej jí zakrývalo něco jako plechová mísa a tělo obrovské kotouče z textilu.

Podle mínění diváků MTV Lady Gaga nazpívala nejlepší píseň (Born This Way), k níž navíc natočila nejlepší videoklip. Kromě toho dostala cenu pro nejlepší ženskou umělkyni a za nejlepší fanouškovskou obec.

Bieber opřel fámu, že má dítě

Sedmnáctiletý Bieber je podle MTV nejlepším mužským umělcem a také největší popová hvězda. Právě on na sebe poutal v Belfastu zřejmě nejvíc pozornosti po Lady Gaga. Popřel přitom čerstvou fámu, že má dítě s jednou Američankou.

Galavečerem v Belfastu provázela Bieberova oficiální přítelkyně, herečka a zpěvačka Selena Gomezová.

Podobně jako Bieber si dvě ocenění převzal Bruno Mars, jenž je prý největší nový objev, navíc s nejlepší schopností prorazit.

Ocenění pro "globální ikonu" získali Queen

Rocková kapela Thrity Seconds To Mars byla vyhlášena nejlepší alternativní skupinou. Nejlepším představitelem hip hopu je znovu Eminem, nejlepší rockovou skupinou Linkin Park a nejlepší živé představení prý umí Katy Perry.

Ceny tak ovládli vesměs zámořští umělci. Alespoň už dříve ohlášené ocenění pro "globální ikonu" získali Britové - legendární kapela Queen.

Zdroje:
Vlastní