Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Články autora

Adam Homola

Zpravodajství

Analytici: Zlevnění energií se více projeví až v příštím roce, trh bude stabilní

Adam Homola 26. 3. 2024
Zlevnění energií na trhu z úvodu letošního roku se v cenách pro spotřebitele projeví se zpožděním, výrazněji zřejmě v příštím roce. Tvrdí to analytici oslovení dnes ČTK. Další výkyvy na energetickém trhu, ať už směrem nahoru, nebo dolů, letos neočekávají, podle nich tak bude trh stabilní. Energie v prvních měsících letošního roku přitom proti loňsku zlevnily o desítky procent. Megawatthodina (MWh) elektřiny nyní na burze stojí 83,4 eur (zhruba 2110 Kč), což je meziročně asi o 40 procent méně. Ještě výrazněji, přibližně o 50 procent, klesla cena plynu na aktuálních 34 eur (přes 860 Kč) za MWh.
Magazín

Proč jsou Hvězdné války mnohem víc než jen film

Adam Homola 16. 12. 2015
V zábavním průmyslu nenajdete mocnější značku než Star Wars. Komerční síla jí prostupuje skrz na skrz a pokud dojde na odhady některých optimistů, nový film by mohl pokořit i Avatara. Ten se chlubí doposud největšími tržbami z kin ve výši 2,8 miliardy dolarů. Ať už se to Star Wars: Síla se probouzí povede nebo ne, jedno je jisté: nejen v kinech vydělá ohromné peníze a moc se u toho nezapotí. Mánie kolem Star Wars se totiž šíří sama jako virus.
Magazín

Abeceda všeho: Google začal internetem, brzy změní svět

Adam Homola 17. 8. 2015
'Google není tradiční společnost. A ani se takovou stát nehodláme,' napsali jeho zakladatelé před 11 lety. Dnes Larry Page a Sergey Brin provádí se stejným heslem na rtech největší restrukturalizaci firmy v její historii. Výsledkem bude zeštíhlení Googlu, jmenování nového výkonného ředitele a především založení holdingové společnosti Alphabet, která se stane mateřskou společností Googlu a všech dalších firem a aktivit, ve kterých mají oba zakladatelé prsty. Page bude v Alphabetu figurovat jako výkonný ředitel, Brin jako prezident. Google pak svěří do rukou Sundara Pichaie.
Ostatní sporty

Hvězdný Brady dotáhl Patrioty ke čtvrtému triumfu v Super Bowlu

Adam Homola 2. 2. 2015
Díky parádnímu obratu v poslední čtvrtině vyhráli hráči New Englang Patriots počtvrté v historii slavný Super Bowl. Ve finále zámořské ligy NFL amerického fotbalu porazili obhájce titulu Seattle Seahawks 28:24.
Komentáře

Komentář: MOV uznal Kosovo a uštědřil políček sportu i politice

Adam Homola 23. 10. 2014
Výkonný výbor Mezinárodního olympijského výboru (MOV) provizorně uznal Kosovo a doporučil, aby plnohodnotné uznání kosovskému olympijskému výboru udělil MOV na prosincovém zasedání v Monaku. Pro kosovské sportovce se tak otevřela cesta k účasti na olympiádě která se koná za dva roky v Rio de Janeiro, pod vlastní vlajkou. 
Zpravodajství

Jack Rozparovač byl mladý polský přistěhovalec, zjistila analýza DNA

Adam Homola 8. 9. 2014
Mladý polský přistěhovalec Aaron Kosminksi unikal spravedlnosti po dlouhých 126 let. Nyní, díky analýze DNA z kapesníku zavražděné, má londýnská policie důkaz. Objevil jej amatérský detektiv a tvrdí, že Kosminski je nechvalně známý Jack Rozparovač - vrah minimálně pěti britských prostitutek, kterého se nikdy nepodařilo dopadnout.
Zpravodajství

Odborníci z Akademie Věd se postavili proti kanálu Dunaj-Odra-Labe

Adam Homola 27. 2. 2014
Výstavba kanálu Dunaj-Odra-Labe nemá podle komise Akademie věd (AV) pro životní prostředí nyní ekonomické, sociální ani ekologické zdůvodnění a opodstatnění. Uvádí to prohlášení, které dnes komise rozeslala. 
Zpravodajství

Zakladatel firmy PIP dostal za vadné prsní implantáty čtyři roky

Adam Homola 10. 12. 2013
Zakladatel francouzské firmy PIP Jean-Claude Mas byl dnes odsouzen za výrobu vadných prsních implantátů. Soud ho poslal na čtyři roky do vězení, informovaly světové agentury. Vadné implantáty se prodávaly i v České republice. Žaloba evidovala více než 4100 protržených voperovaných náhrad a 2700 žen, u kterých vyvolaly implantáty záněty. Masův právník Yves Haddad se nechal slyšet, že se proti verdiktu odvolá.