Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Kritika v ODS sílí. Ať Tluchoř vysvětlí svou aféru s Kočí

Kritika v ODS sílí. Ať Tluchoř vysvětlí svou aféru s Kočí
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Aféra Kristýny Kočí bude mít pro předsedu poslaneckého klubu ODS Petra Tluchoře, který je členem strany ve středních Čechách, patrně ještě dohru. Oblastní sdružení Praha-západ ze stejného regionu ho totiž vyzvalo, aby vysvětlil svou roli v kauze Kočí a vztah s političkou.

ParlamentníListy.cz mají k dispozici usnesení z úterního zasedání oblastní rady ODS. "Oblastní rada žádá předsedu poslaneckého klubu Petra Tluchoře, aby urychleně vysvětlil svou roli v probíhající vládní krizi a zároveň ho žádá o vysvětlení v souvislosti se zveřejněnou nahrávkou poslankyně Kristýny Kočí. Oblastní rada dále ukládá předsedovi OR, aby toto vysvětlení na Petru Tluchořovi požadoval na nejbližším jednání středočeské regionální rady," píše se v usnesení.

Pokud hrál Tluchoř roli ve spiknutí, měla by se od něj ODS distancovat

Celou záležitost komentovala členka vedení této oblasti. „Situaci v tuto chvíli samozřejmě vnímáme jako velmi vážnou. Buďto je Petr Tluchoř obětí nějaké mediální manipulace - a pak se za něj jako ODS musíme jednoznačně postavit. Nebo, jak naznačují některé informace, stál Petr Tluchoř v pozadí současné vládní krize, řídil přeběhlíky z VV a snažil se oslabit pozici premiéra Nečase," řekla ParlamentnímListům.cz členka Oblastní rady Praha-západ Karolina Stonjeková.

"V takovém případě se naopak jako ODS musíme jednoznačně postavit proti němu. V tuto chvíli ODS rozhodně potřebuje znát Petrovo jasné stanovisko k obviněním, která zazněla na nahrávce poslankyně Kočí a my, jako členové strany, máme právo po něm toto stanovisko důrazně žádat," dodala Stonjeková.

Celý článek na ParlamentniListy.cz