Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Křesťanský demokrat s mluvou Ratha. Politology zatracen

Křesťanský demokrat s mluvou Ratha. Politology zatracen
zdroj: Mediafax

Nového předsedu KDU-ČSL Pavla Bělobrádka čeká úkol, se kterým je dopředu seznámen a jehož nesplnění může znamenat nejen konec jeho osoby ve vedení, nýbrž i odsunutí strany do propadliště dějin. Mnozí členové strany jej už nyní přirovnávají k Josefu Luxovi, svým ostrým projevem má ale ke "Klidné síle“ daleko a svou údernou rétorikou připomíná spíše Davida Ratha

Pro některé stále neznámý veterinář Pavel Bělobrádek má pomoci odstranit parlamentní arytmii a dostat křesťanskou krev do dolní komory. Soudě podle výsledků hlasování k tomu má i dostatečný mandát. Má však na to ambice? V čem vidí své přednosti a proč mu politologové nedávají moc šancí?

Korektní vztahy s Kalouskem

"Já v dlouhodobé perspektivě přijímám úlohu navrácení se do sněmovny se vší rozhodností. Vím, že tam chybíme a že tam patříme," uvedl pro ParlamentníListy.cz novopečený předseda strany Pavel Bělobrádek. Podle něj však nyní čekají stranu apriori senátní a krajské volby a na ty je potřeba se soustředit. "Je potřeba překonat pachuť zrady těch, co odešli do TOP 09 a smířit se se stávající situací. Náš špatný výsledek ve sněmovních volbách přikládám jen a jen nám, nikoli ostatním stranám. Myslím, že gratulace pana Kalouska byla adekvátní a chci s ním mít korektní vztahy," dodal redakci závěrem Bělobrádek.

Celý článek na ParlamentniListy.cz