Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Korupčník Rath vzkazuje: Vládo, neber lidem naději a radost ze života

Korupčník Rath vzkazuje: Vládo, neber lidem naději a radost ze života
zdroj: Mediafax

Zadržený poslanec David Rath se opět ozývá z vazby. Píše o tom, že všechny vládní kroky způsobují čím dál tím větší naštvanost lidí a jejich frustrace by mohla vést k tomu, že režim padne ze stejných důvodů, jako ten komunistický.

„Vlády posledních šesti let lidem vzaly naději na lepší život a nahradily ji tezí – šetři, uskromňuj se, ať se mají tvé děti či vnukové lépe. Současně celá politická garnitura tuto tezi na sebe neuplatňuje a žije si celkem blahobytně,“ upozorňuje Rath a tvrdí, že právě kvůli této naštvanosti lidé už ani nerozlišují, kteří politici jsou dobří a kteří ne, prostě odsuzují všechny.

Podle Ratha měla stejný přístup k lidem vláda komunistická, a proto padla. „Kampaně, kdy televize hledala v popelnicích chleba a rohlíky a na tom dokazovala, jak lidé hýří, nebo známé heslo – nesvítí se někde zbytečně? Ve školách byl reflektor mladých, co obcházel a zhasínal. Památky se neosvětlovaly – to byla rozmařilost,“ napsal Rath.

Nyní sice zboží v obchodech je, exhejtman si však myslí, že na něj lidé stejně nemají. „Tato vláda vzala lidem naději, že se budou mít lépe. Straší je, že nebude na penze, nebude na zdravotnictví, přijdou o práci, nebudou mít na zaplacení hypotéky. Berou lidem prostě radost ze života,“ prohlásil Rath.