Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

Kontroverzní Jančík si koupil firmu. Za tisícovku.

Kontroverzní Jančík si koupil firmu. Za tisícovku.
zdroj: tisková zpráva

Starosta Prahy 5 Milan Jančík byl v minulosti kritizován již kvůli několika skandálům, ve svém křesle se ale stále drží. Nyní vyšla najevo další aféra.

Starosta Prahy 5 a místopředseda pražské ODS Milan Jančík začal nově podnikat. Na konci ledna se stal vlastníkem firmy Centenario, která se podle údajů v obchodním rejstříku zabývá pronájmem nemovitostí. Její základní jmění je 200 tisíc korun, Jančík ji ale získal za částku podstatně nižší. Za tisíc korun. Informaci přinesl online deník Aktuálně.cz.

Jančík tak dal podnět ke spekulacím, že převod podílu za vyloženě symbolickou cenu může být jistou formou protislužby. Právě Aktuálně.cz požádalo starostu, aby své podnikání v tomto smyslu vysvětlil. Jančík však ani po několika dnech neodpověděl.

Podivné bytové transakce

Zajímavé na celém případu je, že původní majitelka  firmy Petra Lamková získala totiž stejně jako její manžel Roman od městské části Praha 5, kterou Jančík vede, k dispozici půdní prostory. Právě Lamku si přitom Praha 5 předtím najala coby poradce pro nakládání s bytovým fondem a nemovitostmi.

Jančíka i manžele Lamkovy pojí i další pikantnost, všichni tři totiž studovali na právnické fakultě v Plzni. Právě ta neblaze proslula podvody s udělováním vysokoškolských titulů.

                                                                                                                  www.parlamentnilisty.cz