Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Klaus mladší: Úchylný manuál o sexuální výchově do škol nepatří

Klaus mladší: Úchylný manuál o sexuální výchově do škol nepatří
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Kategorické NE říká povinné sexuální výchově na základních školách ředitel PORG Václav Klaus mladší. Školy mají žáka seznámit s lidským tělem, ale sex do toho netahejme, píše na svém blogu.

V době, kdy se všude šetří a nízké platy učitelů se rozebírají horem dolem, se objevují plány přidat do škol další nadbytečnou agendu - sexuální výchovu. Ředitel gymnázia a základní školy PORG Václav Klaus mladší ji probírat ve škole nechce a v několika argumentech vysvětluje na svém blogu, co ho k tomu vede. Svůj příspěvek opatřil titulkem: Je anální sex normální?

Úvodem zmiňuje, že školy mají pochopitelně seznámit žáky s lidským tělem, což v dobách jeho povinné docházky obstarávala učebnice biologie pro sedmý ročník. „Žáci mají vědět, že rodina je tatínek a maminka a děti a mají se mít rádi, někdy před patnácti lety mají mít přednášku o antikoncepci a nemocech, ale slovo sex do toho netahejme," žádá Klaus.

Ředitel Prvního obnoveného reálného gymnázia tvrdí, že úkolem státu není unifikovat široké spektrum sexuality a cpát je žákům jednotně. „Rodiny se liší, mají k intimním věcem různý vztah. Proč mají školy do dětí hustit názory nějaké ministerstvem školství posvěcené sexuoložky, které přijde tohleto normální a tamhleto už ne? Do toho se školy vůbec nemají montovat," přesvědčuje Klaus.

Celý článek na ParlamentniListy.cz