Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Klasnová (VV): Politologové jsou jen teoretici. Z vlády neutečeme

Klasnová (VV): Politologové jsou jen teoretici. Z vlády neutečeme
zdroj: Mediafax

Věci veřejné zazářily ve sněmovních volbách, ale v říjnu už u voličů propadly. Místopředsedkyně strany Kateřina Klasnová nebere vážně doporučení politologů o odchodu z vlády, naopak v rozhovoru pro týdeník Instinkt uvádí, že voliči by jim neodpustili útěk.

Ani myšlenky na odchod své strany z vládní koalice, jak doporučují někteří politologové, nemá místopředsedkyně Věcí veřejných Kateřina Klasnová.

„Politologové jsou jenom teoretici. My jsme se rozhodli stát se součástí koalice a já si nedovedu představit, že bychom se v tuto chvíli stáhli a utíkali pryč," reaguje Klasnová v týdeníku Instinkt na to, že by VV mohly při účasti ve vladě dopadnout jako Unie svobody, ODA nebo zelení.

„Nedovedu si představit, že by nám voliči něco takového odpustili. Ať už to dopadne, jak to dopadne, my musíme ve vládě čtyři roky zůstat a snažit se prosazovat své programové věci. Podle mě máme šanci v běhu na dlouhou trať. Teď jsme neuspěli v běhu na kratší vzdálenost," upozorňuje místopředsedkyně sněmovny, že od jmenování vlády uběhly jenom čtyři měsíce.

Celý článek na ParlamentniListy.cz