Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Občasný déšť

Kalousek rozdává za 1,7 milionu: Jenže ne ze svého, ze státního

Kalousek rozdává za 1,7 milionu: Jenže ne ze svého, ze státního
zdroj: Mediafax

Deník Lidové noviny (LN) si vzal na paškál ministra financí Miroslava Kalouska. Pod jeho vedením totiž prý ministerstvo financí rozprodává svůj majetek. Konkrétně se to má týkat pozemků, které podle deníku resort rozprodává velmi levně.

LN poukazují v rámci rozprodávání majetku resortu financí například na to, že více než hektar vzrostlého lesa a pozemky pro zahradu a nejméně dvě vily v pražských Dejvicích Kalousek nabízí za 1,7 milionu korun. Jde o areál bývalého koupaliště Tichá Šárka.

Koupaliště s příslušnými pozemky je vedeno jako zelená plocha, v novém územním plánu už to ale je stavební pozemek. „Cena pozemků koupaliště, s výjimkou lesa, je 371 korun za čtvereční metr. Sousední pozemek se podle cenové mapy Prahy prodal za 4980 korun za čtvereční metr," napsaly v této souvislosti LN.

Areál ale ministerstvo neprodává přes realitní média, pouze nabídku zveřejnilo ne svém resortním webu.

Nabídka je jen na webu

"Vyhlašovací cena je formálním minimem. Očekáváme, že v průběhu soutěže se zvýší na tržní hodnotu," podotkl mluvčí ministerstva Ondřej Jakob. Ten také zmínil, že zajemci mají své nabídky podávat v obálkách - uzávěrka je již v úterý 14. června.

Celý článek na ParlamentniListy.cz