Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Jak ušetřit 11 328 Kč na autopojištění

Jak ušetřit 11 328 Kč na autopojištění
zdroj: tisková zpráva

Věděli jste, že mnozí řidiči platí za své povinné ručení až o 30 % více, než je nutné? Možná k nim patříte také a máte zbytečně drahou automobilovou pojistku. Náš unikátní návod vám ukáže, jak srazit cenu vašeho autopojištění až o 11 328 Kč. Proč zbytečně utrácet, když za povinné ručení můžete ročně platit třeba jen 1800 Kč a ušetřené peníze použít třeba na nákup autodoplňků, nebo jiných příjemných věcí?

Špatnou zprávou je, že ceny povinného ručení a havarijního pojištění neustále rostou. Zdražení je patrné v cenách ke konci roku 2018 a v první polovině roku 2019. Dobrou zprávou je, že cenové rozdíly mezi jednotlivými nabídkami pojišťoven se zvyšují, tudíž běžný řidič může ušetřit více peněz.

Jak na to?

Případ jednoho Volkswagena

Ilustrujme si to na případu pana Pavla, který jezdí s vozem Volkswagen Passat. Plánuje si pro svůj vůz sjednat povinné ručení a havarijní pojištění. Otevře si internetový portál Porovnej24.cz, na kterém vidí aktuální ceny na trhu. Kolik může ušetřit, když sáhne po nejlevnější nabídce?

Nejdražší povinné ručení

Nejlevnější povinné ručení

Možná roční úspora

5643 Kč

2119 Kč

3524 Kč

Nejdražší havarijní pojištění

Nejlevnější havarijní pojištění

Možná roční úspora

11 661 Kč

3857 Kč

7804 Kč

Ještě levnější ceny pro určité typy lidí

Na cenu povinného ručení a havarijního pojištění má vliv i věk řidiče, výše bonusu a technické parametry vozidla (objem motoru, hmotnost a výkon). Řidiči, kteří jsou starší 40 let a mají velký bonus, můžou mít povinné ručení už od 1800 Kč a havarijní pojištění už od 2000 Kč.

Jak je to možné?

Pokud jste racionální typ a všechny informace si důsledně prověřujete, možná začnete přemýšlet nad tím, zda je toto vůbec reálné. Názorně vám tedy vysvětlíme, jak funguje Porovnej24.cz a princip porovnání cen.

Pojišťovny chtějí, aby se o jejich produktech dozvědělo co nejvíc lidí – proto používají kromě televizních reklam, billboardů a jiných způsobů propagace i online porovnávače. Vědí totiž, že na tyto stránky chodí velké množství lidí, kteří jejich produkty uvidí. Některé z nich jsou dokonce ochotné výměnou za tuto možnost propagace nabídnout i slevu na pojistném. Na online porovnání tudíž můžete někdy narazit na cenové nabídky, které běžně ve veřejných cenových sazebnících nenajdete.

Celý proces online porovnání je velmi jednoduchý. Do internetového formuláře zadáte údaje o vašem automobilu, na základě kterých vám portál Porovnej24.cz vyhledá různé nabídky na trhu. Pokud vás některá z nich zaujme (a tím jsme si jisti, protože levnější cenu zde obvykle najde 91 % lidí), jednoduše si ji objednáte a všechny dokumenty vám obratem přijdou na e-mail.

Přečtěte si také: Jak vypadá povinné ručení 21. století?, Jak snadno ušetřit na autopojištění?

Zdroje:
Inzerce