Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Hollande jako Borat. Francouzi se mu smějí

Hollande jako Borat. Francouzi se mu smějí
Francouzský prezident Hollande dostal od kazašského protějšku Nazarbajeva pěkný kožich | zdroj: tisková zpráva

Nejen český prezident Miloš Zeman, ale také jeho francouzský kolega François Hollande vyrazil na politicko-obchodní cestu do středoasijského Kazachstánu. Zatímco Zeman dostal darem bednu koňského masa, Hollanda poctil kazašský samovldáce Nursultan Nazarbajev pěkným národním kazašským kožichem. Hollande s e v něm nechal vyfoti a schytal za to posměch celé země. Prý vypadá jako Borat.

Kazašské úřady snímek vyvěsily na oficiální stránku prezidentského paláce na Instagramu. Na žádost Francouzů ale fotografii velmi rychle stáhli. Paříž prý už během návštěvy trvala na tom, že žádné snímky, kde má prezident na sobě, nesmí být zveřejněny. 

Francouzský prezident Hollande dostal od kazašského protějšku Nazarbajeva pěkný kožich Francouzský prezident Hollande dostal od kazašského protějšku Nazarbajeva pěkný kožich | zdroj: tisková zpráva

Hollandova fotka v kožichu obletěla sociální sítě. Popularita farncouzského prezidenta byla už předtím na historickém minimu, pohybuje se kolem 12 procent. Očekává se, že v roce 2017 ani nebude mandát obhajovat.

Zdroje:
Vlastní