Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Halíkova půlnoční přilákala stovky lidí. I Klasnovou

Halíkova půlnoční přilákala stovky lidí. I Klasnovou
zdroj: Mediafax

Půlnoční mše Tomáše Halíka zcela zalidnila kostel Nejsvětějšího Salvátora. Přišla i poslankyně Věcí veřejných Kateřina Klasnová.

Tradiční půlnoční mše láká do kostelů i davy těch, kteří přes rok liturgii vynechávají. Výjimkou ani letos nebyl staroměstský kostel Nejsvětějšího Salvátora. Obzvlášť, když celebraci vedl populání duchovní Tomáš Halík.

Už dlouho před dvanáctou se u vrat římskokatolického kostela, stojícího naproti Karlovu mostu, vytvářely hloučky. Jak konstatoval farář kostela Halík: "Jsou zde lidé z Mexika, New Yorku až po Kypr."

Několika set hlavý dav se do barokních prostor těsně vešel a více než jeho polovina si musela poslechnout mši vestoje. Ne každý přitom na kazatele, vítajícícho návštěvníky hned ve čtyřech jazycích, viděl.

Kdo se těšil na typický Halíkův ekumenický a nekonvenční přístup kazatele, nemohl být zklamán. Však také není mnoho katolických pastorů, kteří by své ovečky při svaté mši rozesmáli.

Bratři, sestry, Klasnová

"Tak teď se kolem sebe rozhlédněte. Určitě své sousedy neznáte. Podejte si ruce, představte se a řekněte o sobě jednu větu," řekl farář. "To myslím vážně," dodal k všeobecnému pobavení.

Celý článek na parlamentnilisty.cz