Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Franz šokoval slovy o korupci: Každá tiskovka Fischera byla v televizi. Divné

Franz šokoval slovy o korupci: Každá tiskovka Fischera byla v televizi. Divné
Vladimír Franz | zdroj: Mediafax

Prezidentská kampaň, alespoň oficiální, začala. Ve veřejnoprávních médiích budou proto běžné pořady doplňovat volební spoty. Jana Bobošíková i Vladimír Franz podotýkají, že favorité už byli médii vybráni dlouho dopředu.

Podle zákona ve středu 26. prosince začíná oficiální kampaň před lednovou volbou prezidenta. Česká televize začne volební spoty vysílat od soboty a Český rozhlas až příští rok. Nicméně ParlamentníListy.cz se v den 2. svátku vánočního staly trochu nevítanými hosty a pokusily se sehnat komentáře prezidentských kandidátů. A dozvěděly se například to, že favoriti na post prezidenta už byli médii vybráni.

Prvním z prezidentských kandidátů, který ParlamentnímListům.cz odpověděl, byl Vladimír Franz, byť si, a zcela oprávněně, postěžoval, že bychom si měli dát alespoň o svátcích pokoj. „I vy na internetu byste se měli o svátcích zastavit. Mně spíš vadilo, že už jsme se od května dozvěděli, že už je všechno hotové, kdo jsou favorité a skoro, kdo bude prezidentem. To mi vadilo. Jak se ukazuje, tam do toho patrně vstupuje korupce médií, agentur a tak dále. Připadalo mi divné zpravodajství z každé tiskové konference pana Fischera, “ sdělil Franz.

„Když jsou televizní rozhovory, tak někteří patrně číhají se stopkami a počítají slova. Člověk je jaký je a jestli budu mít o vteřinu víc nebo méně, je úplně jedno. Je to malicherné. Takhle toužit po korytu a moci mi připadá nemravné. Jestli mi někdo někde přidá nebo ubere vteřinu, o to nebudu horší nebo lepší. Je mi to tedy jedno. Když zjistím, že někdo bude mít pět hodin a někdo jen jednu, tak mi to bude divné. Když to nebude až tak křiklavé, tak o co jde. To je můj sváteční názor,“ doplnil s tím, že se teď nezabývá zpravodajstvím, protože si užívá svátků.

 

Zdroje: