Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Formuje se nová politická strana. Očekává až milion členů a cílí na exekutory

Formuje se nová politická strana. Očekává až milion členů a cílí na exekutory
zdroj: tisková zpráva

Boj proti systému exekucí v Česku sílí, i když si nikdo netroufá odhadnout, do jaké míry má vůbec šanci uspět. A tak zatímco ParlamentníListy.cz před nedávnem informovaly o tom, že padají návrhy, aby byla podána hromadná žaloba na stát, nyní jde o to, že se lidé, cítící se poškozeni způsobem vymáhání dluhů, rozhodli založit politickou stranu.

Autoři této myšlenky proto založili na Facebooku stránku exekuce-exekutor, ke které se hlásí již více než 3200 lidí. Spojit se se zřizovatelem tohoto profilu se ParlamentnímListům.cz nepodařilo, a tak podstatnou část informací přináší z toho, co lze na stránkách najít.

V první řadě je to zpráva o tom, že jde o pomoc pro založení nové politické strany s názvem „Právo a spravedlnost“. Jejím členem se může prý stát každý, koho poškodil stát nebo exekutor. Může se tak stát i členem přípravného výboru a dostat se do vedení strany díky transparentním on-line volbám, po nichž každý bude odvolatelný prostřednictvím referenda.

„Hlasování bude probíhat ve členských referendech pomocí ověřených účtů. Cílem strany bude zakázat soukromé exekutory a zajištění dodržování lidských práv a lidské důstojnosti,“ stojí uvedeno na zmiňovaném profilu, který sám sebe prezentuje jako první portál na podporu boje s exekuční mafií.

A ve svých odvážných myšlenkách jdou dál. „Díky milionům poškozených exekucemi věříme, že se tato strana stane tou člensky nejpočetnější v České republice. Pomůžeme vytvořit 100% demokratickou stranu, kde většina hlasů bude pro vedení strany posvátná. Je to jediná cesta, jak dosáhnout změny,“ uvádí správci portálu, který zahájil svůj „boj“.

A ti, co stránku zařadili mezi své oblíbené, svými příspěvky v diskusi nápad schvalují. Například pisatel s nickem Thom Thomson vyslovil přání, aby to „nebyl jen nějaký blud“.  Dostává se mu následného ujištění od správců profilu, že se již pracuje na registračních stránkách a na samotném internetovém systému.

Zdroje: