Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Facebook zvažuje, že povolí přístup dětem mladším 13 let

Facebook zvažuje, že povolí přístup dětem mladším 13 let
zdroj: tisková zpráva

Malé děti si budou brzy moci nazvájem komentovat statusy, posílat hromadné pozvánky na oslavu narozenin, nahrávat fotografie či dávat odkazy na "zeď". Podle nejnovějších plánů Facebooku mají totiž i malé děti mít brzy možnost se na této nejrozšířenější sociální síti legálně zaregistrovat. Uvádí to Americký časopis Time.

Až do teď byly děti pod 13 let z Facebooku vyloučené. Do sítě se samozřejmě registrovaly stejně a věk si vymýšlely - Facebook chce proto prý jen zlegalizovat to, co se tak jako tak děje, a umožnit rodičům mít nad zábavou svých dětí větší dohled.

Docílit toho Facebook chce podle všeho tak, že vyvine způsob, jak propojit facebookový účet dítěte s účty rodičů. Podle internetových odborníků prý firma momentálně nemá jinou možnost a je k tomuto kroku tak trochu tlačena. Již teď totiž existují sociální sítě, kam se mladší uživatelé dostanou naprosto legálně - jako například Fanlala či Edmodo - a na samotném Facebooku už podle serveru Consumer Reports svůj věk zapírá asi sedm a půl milonu dětí.