Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Exšéf Sazky Hušák: Můj měsíční plat byl 2 mil. Ne 5 mil., to je nesmysl

Exšéf Sazky Hušák: Můj měsíční plat byl 2 mil. Ne 5 mil., to je nesmysl
zdroj: Profimedia

Bývalého šéfa loterijní společnosti Sazka Aleše Hušáka čeká žaloba nejen od Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV), ale i České obce sokolské. A jak Hušák v pořadu Impulsy Václava Moravce tvrdil - nic jiného jim ani nezbývá, aby se nezesměšnili.

Podle Aleše Hušáka, bývalého šéfa Sazky, jsou prohlášení předsedy ČSTV Miroslava Jansty mylné a nepravdivé. Proto se Hušák na soudní řízení těší. „Já se osobně domnívám, že jim nic jiného ani nezbývá, aby se nezesměšnili,“ prohlásil. Příběh se totiž podle něj konečně rozuzluje a brzy se zjistí, kdo měl v tomhle příběhu jakou roli. Především Jansta, podle médií jeden z nejvlivnějších lidí v zákulisí české politiky.

Hušáka čeká žaloba kvůli špatnému finančnímu hospodaření Sazky a jako důkaz má Jansta údajně 77stránkový dokument. I tady se Hušák ohradil.

„Můj plat byl kolem roku 1995 kolem 280 000 korun. Rostl k částce asi 950 000 korun. Peníze jsem bral podle smlouvy, a to kolem 1 % odměn ze zisku společnosti, abych měl 14. a 15. plat.,“ hájil se Hušák. Poslední plat, o kterém se tak často mluví, měl údajně "jenom" kolem dvou a půl milionu korun. V žádném případě pět či jiná čísla, kterými se Jansta ohrazuje. „Proto doufám, že má Jansta čísla podložená a dal by za ně ruku do ohně,“ dodává.