Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Dušek se obává masakru na železnici. Dráhy prý neřeší opravy kolejí

Dušek se obává masakru na železnici. Dráhy prý neřeší opravy kolejí
zdroj: Mediafax

Po tuzemské železnici není radno cestovat. Prasklé koleje byly dříve mimořádnou událostí, ale dnes se prý tato závada změnila v přerušení celistvosti koleje, což se bere jako běžná závada a nikdo to moc neřeší.

V podstatě se čeká na masakr jako z hororu, až pak se možná něco změní k lepšímu. Odborář Jaromír Dušek, přestože ho vedení Českých drah chce zažalovat, se drsného slovníku nevzdává. Podle železničních šéfů naopak všechno záměrně překrucuje a škodí.

„Na železnici má odbornost úroveň homeopatika, protože kdejaký blbec se prohlásí za odborníka. Pár manažerům vytvoříme koryta, abychom ukázali, jak se staráme o cestující, a jiných deset neumělců dělá naopak vše proto, aby cestující naštvalo. Ruší přípoje, ruší tratě, vylidňují stanice. Tam už nejsou ani pokladní, ani informace, ani otevřené toalety," popisuje pro ParlamentníListy.cz údajný současný stav českých železnic předseda Svazu odborářů služeb a dopravy Jaromír Dušek. Kvůli vlastní prostořekosti se stává, ač zaměstnanec Českých drah, pro šéfy železničních společností veřejným nepřítelem číslo jedna. Vyhrožují mu policií.

Zveřejňuje šéfovské platy

„Pan Dušek rozhodně není osoba, která by české železnici prospívala. Využívá ji jako prostředek k vlastnímu mediálnímu zviditelnění a neváhá při tom používat zavádějící a smyšlené informace," reagoval dříve ředitel Českých drah Petr Žaluda. Předák Dušek je noční můrou železničářských šéfů. Když zveřejnil čtvrtmilionový měsíční plat ombudsmana Českých drah Petra Fejka a média to patřičně rozmázla, Fejk následně skončil.

Celý článek na ParlamentniListy.cz