Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Drsné pozadí žaloby na ministra: Mučíte naši rodinu. Manžel nepřežije

Drsné pozadí žaloby na ministra: Mučíte naši rodinu. Manžel nepřežije
zdroj: Mediafax

Ministerstvo spravedlnosti se důrazně ohrazuje proti tomu, že by jeho šéf Pavel Blažek nedodržel zákony a mezinárodní dohody, z čehož ho v trestním oznámení viní Stanislav Torubarov. Ministr se těchto skutků měl dopustit souhlasem s vydáním jeho otce do Ruska, aniž bylo ukončeno azylové řízení, a s vědomím, že ve vlasti nemá zaručen spravedlivý soud.

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek čelí trestnímu oznámení za to, že dal souhlas k vydání Alexeje Torubarova k trestnímu stíhání do Ruské federace, aniž by bylo rozhodnuto o jeho azylové žádosti v naší zemi. Tím se měl podle Stanislava Torubarova, syna vydaného, dopustit porušení zákona. Navíc měl porušit i mezinárodní úmluvy, podle nichž nelze vydat člověka v případě, že pro něj neexistuje v dané zemi garance spravedlivého soudu.

„Důrazně se ohrazujeme proti tvrzení, že ministr spravedlnosti Pavel Blažek nedodržel zákony a mezinárodní dohody v jakémkoli extradičním řízení. Tvrzení, že souhlasem s vydáním Alexeje Torubarova do Ruské federace spáchal ministr spravedlnosti trestný čin, považujeme za nesmyslné a nezakládající se na pravdě,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz mluvčí Ministerstva spravedlnosti Štěpánka Čechová.

V Rusku ho odvezli a pár dní o něm nikdo nevěděl

 

Zdroje: