Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 1°C Oblačno

Drobil: V teorii globálního oteplování nevěřím. Jen bere lidem práci

Drobil: V teorii globálního oteplování nevěřím. Jen bere lidem práci
zdroj: tisková zpráva

Server ParlamentniListy.cz se zeptal ministra životního prostředí Pavla Drobila, zda věří v teorii globálního oteplování způsobeného člověkem a jaké bude zastávat postoje k politice EU a snižování emisí CO2.

„Já věřím tomu, že dochází, či může docházet ke změně klimatu. Koneckonců v historii lidstva, i té historii zaznamenané, došlo ke změně klimatu několikrát. Já ale nejsem přesvědčen, že to je dominantně činností člověka," řekl k tomu Drobil. Teorie globálního oteplování tvrdí, že změna klimatu a údajné globální oteplování jsou dominantně způsobené člověkem.

Budeme mít nejčistší životní prostředí a nezaměstnanost

Redakce serveru ParlamentniListy.cz se ministra zeptala, zda boj EU proti údajnému globálnímu oteplování a snižování emisí oxidu uhličitého nemůže podvázat konkurenceschopnost států EU oproti ostatním zemím světa.

„Pokud je dominantním názorem v EU, že nepotřebujeme průmysl, že nepotřebujme strojírenství, že se několik set milionů obyvatel EU prokliká k prosperitě počítačovou myší, tak pojďme navyšovat závazky. Neříkejme pak, že chceme snížit emise o 30 ale hned o 40 procent a kašleme na to, že závazek zvýšit z 20 procent na 30 procent uděláme až po analýze dopadu omezování emisí na jednotlivé ekonomiky států EU a za předpokladu, že se k němu připojí další státy jako USA, Čína a rozvíjející se státy typu Indie a Vietnamu , které dnes ekonomicky letí jako raketa, což jsou státy, které tento problém s CO2 neřeší," reagoval Drobil.

Celý článek na ParlamentniListy.cz