Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Dopis knížeti a ČT: Křesťané jsou vražděni, vy nic neděláte

Dopis knížeti a ČT: Křesťané jsou vražděni, vy nic neděláte
zdroj: tisková zpráva

Úterní demonstraci proti pronásledování křesťanů ve světě podpořili svou účastí mimo jiných i pražský arcibiskup Dominik Duka a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Lidovecký šéf se dnes s výzvou obrátil i na ministra zahraničí Schwarzenberga a vedení České televize.

Nynější pronásledování křesťanů ve světě je podle pražského arcibiskupa Dominika Duky určitou formou plánované likvidace formou genocidy. „Je potřeba usilovat o to, aby tito křesťané mohli svobodně žít svůj život, tak jako ho svobodně mohou žít vyznavači jiných náboženství a ideologií zde mezi námi," uvedl primas český pro ParlamentníListy.cz.

Podle Duky by bylo správné, aby se čeští politici pokusili pomoci křesťanům i na mezinárodní scéně. Jeho výzvu si vzal za svou předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. „Já osobně pošlu dopis ministru zahraničí Karlu Schwarzenbergovi, aby se česká diplomacie problematikou zabíjení křesťanů zabývala," řekl ParlamentnímListům.cz Bělobrádek a dodal, že požádá i Českou televizi, aby o problému začala informovat.

Celý článek na ParlamentniListy.cz