Dnes je středa 8. května 2024.
Počasí dnes 16°C Oblačno

Dáma, která provází pana ministra: Všichni prý vědí, že ti dva...

Dáma, která provází pana ministra: Všichni prý vědí, že ti dva...
Vlastimil Picek | zdroj: Mediafax

Ministra obrany Vlastimila Picka podle serveru ČeskáPozice.cz v posledních letech provází femme fatale. Mira Třebická je expertkou na komunikaci a Picek ji jako šéfku svého tiskového oddělení dosazuje všude, kam jej kariéra zavane. Od dubna tak působí na Ministerstvu obrany, ačkoliv její kvalifikace k řízení odboru komunikace je podle serveru nejasná. Nahrazuje to však svým vztahem k Pickovi, který je podle lidí z ministerstva velmi blízký.

Ministr obrany Vlastimil Picek v dubnu jmenoval novou ředitelku ministerského odboru komunikace a propagace. Mohlo by to vypadat jako standardní výměna nově nastoupivšího ministra, který si přivádí své osvědčené spolupracovníky. Problém je však v tom, že nově jmenovaná Mira Třebická sdílí osud ministra Picka až podezřele úzce.

Z rozhovorů, které server Česká pozice udělal se zaměstnanci ministerstva, prý vyplynulo, že ministr a šéfka komunikace spolu mají důvěrný vztah. Jejich známost se má datovat do období, kdy Třebická pracovala v tiskovém odboru prezidenta Václava Klause a Picek na Hradě působil jako ředitel vojenské kanceláře. Když se pak v roce 2009 stal náčelníkem generálního štábu, umístil Třebickou na post komunikační manažerky generálního štábu.

Zdroje: