Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Co všechno se dá nacpat do služebního vozu?

Co všechno se dá nacpat do služebního vozu?
Belgická policie | zdroj: Reddit

Zajímalo vás někdy, co všechno s sebou vozí sanitky, policejní auta, nebo hasičské vozy? Díky novému internetovému trendu si to všechno můžete krásně prohlédnout! 

Světem sociálních sítí se šíří nová výzva zaměřené především na záchranné a bezpečnostní složky. Takzvaná “tetris challenge” je pojmenovaná podle populární videohry, kde se hráč snaží nacpat co nejvíce čtverečkových objektů různých tvarů do uzavřeného prostoru.

A právě švýcarští policisté z Curychu se na začátku září rozhodli veřejnosti ukázat, co všechno se podobným způsobem musí nacpat do jejich služebního vozu. Vedle auta tak vyskládali jeho celý obsah, včetně dvojice policistů, a výjev, který lehce připomíná mřížku obsahující části nesloženého modelu, hezky z výšky nafotili. 

Fotka sklidila na sociálních sítích velký úspěch a inspirovala další. K policistům se tak za pár dní připojili curyšští hasiči, pak i policisté ze Ženevy a následovali další a další.

Výzva, která se začala šířit právě pod hashtagem #tetrischallenge, se rychle dostala i za hranice Švýcarska a svůj arzenál se rozhodli stejným způsobem postupně ukazovat další a další bezpečnostní a záchranné složky z celého světa. 

K trendu se nyní přidávají i další profese. U nás si tak na zem se svým vybavením lehli například novináři z České televize. Výběr toho nejzajímavějšího z výzvy si můžete prohlédnout v galerii. 

Zdroje:
Vlastní