Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

ČHMÚ: Srpen bude příjemně letní, pršet bude jen občas

ČHMÚ: Srpen bude příjemně letní, pršet bude jen občas
zdroj: tisková zpráva

Druhou polovinu prázdnin v Česku bude doprovázet příjemné letní počasí s občasným deštěm nebo bouřkami. Podle měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) studená fronta přijde na krátkou dobu jen v první polovině měsíce, pak se teplota ustálí na průměrných 25 stupních Celsia.

Celkově by mělo být příštích 31 dní teplotně i srážkově průměrných, řekla dnes ČTK pracovnice ČHMÚ.

V prvních deseti srpnových dnech se bude střídat slunečné a oblačné počasí se srážkami. V neděli a v pondělí se budou teploty ještě pohybovat do 30 stupňů Celsia, pak podle předpovědi klesnou na 19 až 24 stupňů. Se studenou frontou přijde i déšť a bouřky. Posléze se bude opět oteplovat až na 28 stupňů.

Většinou polojasnou oblohu očekávají meteorologové i v druhé dekádě do 20. srpna. Na její počátek ale předpovídají více oblačnosti s případnými přeháňkami nebo bouřkami. Přes den se lidé mohou těšit na 20 až 26 stupňů Celsia, které postupně stoupnou až k 29 stupňům.

Jen o něco nižší denní teplotu, maximálně 27 stupňů Celsia, předpovídají meteorologové na poslední 11 srpnových dnů. "Po většinu dekády bude oblačné počasí, jen přechodně polojasno. V odpoledních hodinách z počátku se objeví ojediněle a místy přeháňky nebo bouřky," popsala poslední dekádu meteoroložka.