Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Buď já, nebo tvá politika. Babiš dostal utlimátum

Buď já, nebo tvá politika. Babiš dostal utlimátum
zdroj: Mediafax

Významný mediální podporovatel podnikatele Andreje Babiše a zároveň spolubojovník proti korupci se vyslovil proti Babišovým politickým ambicím. Dal mu zcela jasně na výběr, buď budou společně bojovat proti korupci, nebo může Babiš vstoupit do politiky, ovšem už bez něho.

Nadační fond proti korupci matematika Karla Janečka a hnutí ANO 2011 podnikatele Andreje Babiše se vzájemně mediálně podporují ve svých protikorupčních aktivitách. Nyní ovšem Janeček vyslovil pro další spolupráci podmínku, která velmi pravděpodobně zkříží Babišovy plány.

„Pokud Andrej Babiš přetransformuje své hnutí na politickou stranu, tak Nadační fond končí s jeho podporou,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Karel Janeček. Podle něj je současná podpora založena na Babišových protikorupčních aktivitách, o vstupu do politiky nebyla při navazování spolupráce řeč.

„Ano 2011 nebude politickou stranou a které osobnosti nebo subjekty bude pan Janeček podporovat je jen na jeho zvážení, já to plně respektuji,“ reagoval na Janečkova slova redakci Babiš. Jeho tvrzení o zachování hnutí ve stávající podobě je však trochu v rozporu s předešlými. Babiš totiž shání kandidáty do podzimních senátních voleb a na facebooku hledá manažery pro regionální organizace.