Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Bobošíková otvírá minulost: Jsem ráda, že jsem kandidovala za KSČM

Bobošíková otvírá minulost: Jsem ráda, že jsem kandidovala za KSČM
Jana Bobošíková | zdroj: Mediafax

Jana Bobošíková se po debaklu s podpisy na listině vyjadřující podporu její prezidentské kandidatury nehodlá vzdát. Široká veřejnost jí však doposud předhazuje její ucházení se o prezidentský post pod křídly KSČM v roce 2008. 

Bobošíková si za svým tehdejším krokem stojí a naopak na něm demonstruje svou pomoc vůči nynějšímu prezidentu Klausovi: "Jsem ráda, že jsem kandidovala v roce 2008 za KSČM na prezidentku ČR, protože se tím otevřela cesta na Hrad Václavu Klausovi. Vím, že řada lidí tento krok nepochopila a řada lidí mi ho nikdy neodpustí. Jsem ale přesvědčena, že to je jasný důkaz toho, že mi osud naší země nebyl lhostejný a že umím nadřadit zájmy státu nad zájmy vlastní," uvádí otevřeně na svých webových stránkách.

Kontroverzní politička se také často vyjadřuje jak ke své politické, tak mediální minulosti. Úspěšně do roku 2004 moderovala politickou debatu Sedmička na televizi Nova. Po jejím odchodu z obrazovky pořad již nedosáhl tak vysoké sledovanosti. Tvrdě ve svých výstupech kritizuje své kolegy právě z televizního zákulisí: "Všichni novináři, kteří do mě kopou nebo mi v době televizní krize pohrdavě dávali najevo, že jsou lepší než já, měli na vytvoření podobně odvážné, sebevědomé, nezávislé a hlavně kvalifikované talk show osm let. Namísto své práci se totiž řada novinářů věnuje manipulacím, politikaření a zákulisním hrám."

Zdroje:
suverenita.cz